Consulten

Een eerste consult voor een volwassene duurt 1½ tot 2 uur. Voor kinderen tot 12 jaar duurt een consult ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Vervolgconsulten zijn voor volwassenen 1 uur en voor kinderen doorgaans een ½ uur.

Wat kun je verwachten?

In een eerste consult stel ik veel vragen. Niet alleen over fysieke klachten, maar ook over het emotionele welbevinden. Bijvoorbeeld: Hoe gaat het met je energie, waar lekt de energie weg of waar word je juist hyper van. Hoe slaap je, droom je weleens, waarover gaan je dromen; zitten er thema's in je dromen of zijn er thema's in je leven die zich herhalen, enzovoorts. Ook ga ik dieper in op de jeugd. Hoe heb je de jeugd ervaren?

 

Kortom: we maken een biografie over je leven.

Bekijk hier de tarieven


Anamnese

Uit dit levensverhaal maak ik een anamnese op. Dat is een beschrijving over wie je als mens bent. Bij kinderen stel ik overigens ook vragen aan de moeder o.a. over de zwangerschap en de bevalling en over het baby-zijn en alle bijbehorende zaken. Uiteindelijk kan bij dit totaalbeeld een passend middel worden uitgezocht. Als ik een middel verstrek zal er zo’n 4-6 weken na inname van dit middel een vervolgconsult plaatsvinden. Samen bekijken wij dan wat er in die afgelopen weken is gebeurd. Veranderingen, verbeteringen, verslechteringen of misschien wel helemaal geen veranderingen. Het is voor de beoordeling van de werking van het middel van belang dat alle veranderingen na inname van het middel goed bijgehouden worden. Verdere behandeling wordt bepaald op basis van jouw symptomen en de reactie op het middel. 

 

Voetreflexologie

Soms wordt er  in  een vervolgconsult een voetreflexbehandeling toegepast. Behalve dat dit vaak helend is en een rustgevend effect heeft, doe ik dit ook om te kijken of er daadwerkelijk iets is veranderd of ergens nog een blokkade zit in het lichaam. Dit is niet een werkwijze die door iedere homeopaat wordt gebruikt. maar een prettige bijkomstigheid van praktijk Panakeia, die overigens niet extra doorberekend wordt.

 

Reguliere zorg is belangrijk

Ik geloof in 'en-en', dus dat regulier en alternatief elkaar kunnen versterken en aanvullen en indien nodig stuur ik je altijd door naar een arts of specialist om iets nader te laten onderzoeken. Je bent uiteraard vrij in je keuze voor een klassieke homeopathische behandeling en je hebt hiervoor niet perse een verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts heeft en houdt nog steeds een centrale rol in de reguliere gezondheidszorg en indien deze op de hoogte gehouden wil worden van jouw behandeling, graag zelfs, want ik streef juist naar een zo goed mogelijke samenwerking. Dus: laat je huisarts gerust weten dat je met je klachten naar een homeopaat bent geweest.

 

 

 

 

 

 

Share

 

Nieuwsbrief


Praktijk Panakeia

Registertherapeut BCZ®, kijk voor meer informatie bij op de website van de RBCZ en de TCZ

Praktijk Panakeia is aangesloten bij NVKH, RBZC  en Quasir | Bekijk hier mijn Privacy Document en mijn Algemene Voorwaarden

Heeft u een klacht? Ga naar Geschilleninstantie Zorggeschil of naar Quasir

Renzo Pianolijn 9 | 2728 AD Zoetermeer | info@praktijkpanakeia.nl Tel: 079-34 79 572  

KvK: 27346606  | vrijgesteld van BTW