Werkwijze

Voor een eerste consult voor een volwassene trek ik anderhalf uur uit, voor een kind tot 12 jaar ongeveer 45 minuten tot een uur. Vervolgconsulten zijn voor volwassenen een uur en voor kinderen doorgaans een half uur.

 

Wat kun je verwachten?

In een eerste consult stel ik veel vragen. Niet alleen over fysieke klachten maar ook over het emotionele welbevinden. Bijvoorbeeld: Hoe gaat het met je energie, hoe slaapt je, droomt u, waarover, etc. Ook ga ik dieper in op de jeugd. Hoe heb je de jeugd ervaren?

 

Hieruit maak ik een anamnese op. Dat is een beschrijving over wie je als mens bent. Bij kinderen stel ik ook vragen aan de moeder over de zwangerschap en de bevalling en over het baby-zijn en alle bijbehorende zaken. Daarna kan bij dit totaalbeeld een passend middel worden uitgezocht, of niet.

 

Wanneer ik een middel verstrek zal er zo’n 6 weken na inname van dit middel een vervolgconsult plaatsvinden. Samen bekijken wij dan wat er in die afgelopen weken is gebeurd. Veranderingen, verbeteringen, verslechteringen of misschien wel helemaal geen veranderingen. Het is voor de beoordeling van de werking van het middel van belang dat alle veranderingen na inname van het middel goed bijgehouden worden. Verdere behandeling wordt bepaald op basis van uw symptomen en de reactie op het middel. 

 

Voetreflexologie

Soms pas ik in vervolgconsulten een voetreflexbehandeling toe, behalve dat dit vaak helend werkt doe ik dit ook om te oordelen of er daadwerkelijk iets is veranderd of iets niet goed zit in het lichaam.

 

Reguliere zorg

Ik geloof in 'en-en', dus dat regulier en alternatief elkaar kunnen versterken dus indien nodig stuur ik je altijd door naar een arts of specialist om iets nader te laten onderzoeken. Dit is niet een werkwijze die door iedere homeopaat wordt gebruikt. Je bent uiteraard vrij in je keuze voor een klassieke homeopathische behandeling; u heeft hiervoor niet per sé een verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts heeft nog steeds een centrale rol in de reguliere gezondheidszorg en indien deze misschien toch graag op de hoogte gehouden wil worden van uw behandeling dan is dat zeker mogelijk. Wij streven naar een zo goed mogelijke samenwerking, dus laat uw huisarts gerust weten dat u met uw klachten naar mij bent geweest.

 

 

 

 

 

 

Share

 

Nieuwsbrief


Praktijk Panakeia

Registertherapeut BCZ®, kijk voor meer informatie bij op de website van de RBCZ en de TCZ

Praktijk Panakeia is aangesloten bij NVKH, RBZC  en Quasir | Bekijk hier mijn Privacy Document en mijn Algemene Voorwaarden

Heeft u een klacht? Ga naar Geschilleninstantie Zorggeschil of naar Quasir

Renzo Pianolijn 9 | 2728 AD Zoetermeer | info@praktijkpanakeia.nl Tel: 079-34 79 572  

KvK: 27346606  | vrijgesteld van BTW